Bedtime Nasdaq

Swingtrading - Nasdaq - Long and short

Edge

Bedtime Nasdaq är en swingtrading strategi som kan gå både lång och kort. Strategin tar position strax innan kl 20.00 då svenska First North stänger handel för derivata produkter. Strategin har ett antal trigger signaler som ser på stapel formationer.

Exit

Modellen har en trendföljande exit strategi på lång sidan, positionen kommer att hållas över natten och fram tills trenden avtar. Skulle trenden hålla i sig så kan positionen hållas över mer än en natt. Vid en kort position så kommer modellen att täcka positionen direkt vid öppning dagen efter.

Filter

Bedtime har ett marknadsfilter på långsidan. Har XLY (Consumer Discretionary) högre momentum än XLP (Consumer Staples) och TLT (långa t-bonds) momentum sjunker så tillåter vi inte strategin att gå lång. Strategin kräver att extra skriptet "Algopal Bedtime Extrascript" är anslutet till SIX-IDX-N100. Ladda hem minst 77 dagars data för XLP, XLY och TLT som ni finner i AlgoPal Assets Listan

Användarinställningar

Det är möjligt att justera den trenföljade exit signalen med $par1 och $par2 i Sell skriptet.

Exempel

Här är ett exempel på den mest aktiva långa signalen. Står kursen nära sin topp för dagen strax innan kl 20.00 så tas en position. Positionen hålls till öppning dagen efter.

Backtest av modell

Simulering från 2012-01-01 till 2021-02-12

Last updated